Tur i Oslo

Har du vært på tur i Oslo enda? Oslo er (som resten av landet vårt) omringet av skoger, elver, innsjøer og topper som byr på nydelig utsikt. Det fine med at Oslo er en så liten by er at disse turene befinner seg kun en kort tur med buss eller t-bane unna sentrum. Det aller, aller beste er at naturen er for alle! Under har vi listet opp 6 flotte turer vi virkelig anbefaler deg å ta så fort som mulig.

Tur til Sognsvann

Med t-bane linje 5 Sognsvann, tar det kun 20 minutter fra sentrum å komme seg til Sognsvann. Velger du å kjøre bil, finnes det en stor parkeringsplass, med gratis parkering. Når du har kommet frem er det bare å ta bena fatt – i naturskjønne omgivelser kan du går rundt innsjøen på 3,5 km. Veien rundt er gruset, så det er gode forhold hele året. Er du typen som liker å ta det med ro, er det mulighet for å finne seg en benk eller legge seg ned på gressplenen og bare nyte utsikten. Er det grei temperatur, kan man også ta seg et bad.

Vettakollen

For å komme deg til Vettakollen finnes det flere muligheter. Enten kan du starte turen fra Sognsvann og følge skiltene videre til Vettakollen. Da blir det en tur på ca 10 km, tur retur. Eller så kan du ta t-banen linje 1 Frogneseteren og gå av på Vettakollen stasjon. Terrenget opp til toppen er noe ujevnt, men er du i normalt god form, skal ikke det være noe problem å komme seg opp. På toppen er det en utrolig fin utsikt, kanskje en av de beste utkikksplassene i Oslo. Utsikten er helt klart verdt turen opp!

Kolsåstoppen

Kolsåstoppen er faktisk en utbrent vulkan og de to Kolsås-toppene består av størknet lavastrømmer. Deler av Kolsåstoppen er fredet og ligger i et naturreservat. Man får litt jungel-vibes her! Det er en grei stigning og noen litt brattere partier men veien er flott tilrettelagt med trapper, gelender og stier, så det er ikke noe problem. Turen tar ca 1,5 time opp og turen ned går selvfølgelig litt raskere. Disse toppene ligger i Bærum, men i og med at det er så lett å komme seg hit fra Oslo (buss og t-bane) så har vi valgt å kategorisere den som en tur i Oslo.

Grefsenkollen

Grefsenkollen byr også på en fantastisk utsikt utover Oslo. For å komme til Grefsenkollen kan man ta buss 31 til Årvoll senter og bytte til 25 og gå av på Grefsenkollveien. Turen fra busstoppet er ca 3 km lang og passer for alle. Når man har nådd toppen, finnes det en restaurant (med uteservering om sommeren), som tilbyr alt fra pizza til skagensmørbrød! Dette er en populær tur og det er grunn til det, for å si det sånn.

Ekeberg

Ekeberg byr på både utkikkspunkter og kunst. Mens du går, kan du både se utover byen og forskjellig skulpturer. Det finnes flere utkikkspunkter og kunst man aldri trodde man skule se noen gang. Her er det både mulighet for korte og lange turer. Det kan man legge opp til selv, eller se an dagsformen. Turen kan starte i sentrum eller så kan man ta trikk 18 Ljabru.

Akerselva

Enten kan du starte turen fra Nydalen t-bane stasjon og gå til Grønland t-bane stasjon eller motsatt. Turen er på ca 5 km en vei. Det er godt skiltet hele veien og det er bare følge elven, så det skal ikke være mulig å rote seg bort. Hele veien er asfaltert, så det er lett å komme seg frem. Langs veien finnes det flere kafeer og restauranter, så det går an å kombinere turen med litt mat og/eller en kaffe. Velger du å gå denne turen, kan du lese mer her om hva du kan gjøre i områdene Nydalen og Vulkan.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *