Tre «ukjente» områder i Oslo en student MÅ besøke!

Damstredet

I dette innlegget har vi valgt å trekke frem tre litt ukjente områder i Oslo som ikke får like mye kjærlighet som det de mest kjente turistattraksjonene og opplevelsene får. Som tilflyttet student er det ikke disse stedene du får opp når du søker etter fine steder i Oslo. Det tok oss lang tid før vi tok turen til disse stedene selv og med dette innlegget håper vi å overbevise deg om at det virkelig er verdt å sette foten litt utenfor Oslo-gryta. Disse områdene passer perfekt for deg som student da noe av det fineste ved disse stedene er bygningene og viben du får her – gratis!

Disse stedene i Oslo MÅ du besøke:

Telthusbakken, Damstredet og Kjærlighetsstien («lille» Bergen)

Damstredet student
Telthusbakken

Hvordan komme seg hit:

🚌

Buss 34 og 54 – Gå av på stoppet som heter Telthusbakken.

54 retning Kjelsås stasjon kan du ta fra Jernbanetoget (utenfor Østbanehallen, fra den samme siden som løven står på) og fra Nationaltheateret.

34 retning Tåsen kan du også ta fra Jernbanetorget (fra samme sted som 54 bussen)

37 retning Nydalen/Helsfyr – Gå av i Nordahl Bruns Gate. Herfra er det ca- 4-5 minutter gange til Telthusbakken/Damstredet.

Du er kanskje en student fra Bergen med litt hjemlengsel? Ta turen hit! Telthusbakken og Damstredet er et sjarmerende område som kun ligger et steinkast unna Mathallen og Vulkan. Her finner du også kjærlighetsstien, en sti som går langs kolonihagene på Egebergløkka. Her finner du små trehus og brosteinsbelagte gater som får deg til å føle at du befinner deg på et helt annet sted enn i Oslo. Denne turen er perfekt å ta en søndag – da kan du spasere ned til Akerselva og Blå der det er søndagsmarked fra klokken 12-17. På markedet finner du alt fra bilder, smykker og mat fra hele verden til priser som er midt i blinken for en «fattig» student. 

Cuba bru langs Akerselva

    💡Tips: Ta en tur innom Fyrhuset Kuba når du først er på besøk. De tilbyr uteservering og studentvennlige priser. Les mer på deres Facebook-side

Fyrhuset Kuba

Ny(delige)dalen!

Nydalen senter
Hvordan komme seg hit:
🚌

Buss 23,24,30,37,51,54,56 og 58. ¨

🚇

Linje 4 og 5 til Nydalen

Velkommen til Nydalen! Nydalen ligger midt mellom øst og vest i Oslo og er et relativt nytt område. Før 2000-tallet var det et industriområde med fabrikkindustri som nå har blitt et lite episenter for kultur, næring og utdanning. Med en blanding av moderne bygninger og med de gamle fabrikklokalene som nå har blitt til kontorer og butikker. Om du er en student som er interessert i fotografi eller kanskje du studerer media? Disse gamle bygningene er fantastiske fotografi-objekter. Får litt New York-vibes her. 

Her finner du en rekke restauranter og cafeer som for eksempel Joe & the juice, Peppes pizza, Starbucks, Xeast (asiatisk) og Nydalen bryggeri. 

Campus G12 studentboliger

Rause Retter Spiseri 

Gjerdrums vei 12 – Campus G12 studentboliger. Det er ca 10 minutters gange fra Nydalen t-bane og det er tre forskjellige veier du kan ta dit. Vi anbefaler den som går langs Akerselva. Søk på Rause Retter Nydalen i Google maps og følg elven oppover. 

Rause retter til en rimelig pris. De har også 15% studentrabatt på take-away. Ta med en pizza og sett deg langs elva i det nydelige høstværet.

Rause retter spiseri

Ting å gjøre:

Cage ball

Gullhaugveien 8 – rett ved Nydalen senter og Peppes pizza.

Fire mot fire spillere på en innendørs gressbane. De tilbyr en rekke forskjellige priser basert på hvilket tidspunkt du velger å booke.

Priseksempel: hverdager før kl 15:00: Kr 590. 590 Kr delt på 8 spillere: under 75 kroner per spiller. Kanskje en aktivitet du kan invitere dine medstudenter eller studenter fra andre campuser med på? Spesielt om vinteren er Cage ball gull!

Fangene på fortet

Nydalsveien 28 – et steinkast unna Nydalen senter, på andre siden av elven.

Noen som husker fangene på fortet som ble sent på tv3? Dette er akkurat som hva du så på tv, minus edderkoppene og løvene. Fangene på fortet tilbyr hele 45 forskjellige rom med oppgaver du skal løse sammen med laget ditt. Det passer for alle uansett hva du er god på.

Prisen er litt stiv (250 kr for 1 time, per person) men er virkelig verdt et besøk. Velg fangene på fortet istedenfor å gå på kino neste gang!

Vær publikum i senkveld

Gullhaug torg 3

Senkveld med Helene og Stian spilles inn hver torsdag i Screen Studios i Nydalen. Visste du at du kan være publikum mens de spiller inn live? For 100 kr kan du oppleve kjente fjes, underholdning og spennende samtaler. Kan love at det er en helt annen stemning i studio enn om du skulle sett senkveld hjemme med fredagstacoen.

Nydalsdammen og skibakketrappa

Nydalsdammen

Om du fortsetter opp langs elven etter G12 studentboliger og Rause Retter Spiseri så kommer du til Nydalsdammen. Dette er en flott liten kulp med fin gresslette og benker. Her finner du også en liten «strand» og et stupebrett. Fint sted å ta seg et bad om sommeren (NB! strømningene her kan være ganske sterke, vær obs på dette).

Når du spaserer litt videre forbi Nydalsdammen så får du raskt øye på den majestetiske skibakketrappa. Den er kalt for nettopp dette fordi det er her den gamle hoppbakken Nydalsbakken lå. Kong Olav har hoppet på ski her – stas. (Kanskje du har lagt merke til at vi siterte en annen konge her – vi veldig glad i kongene våre)

Skibakketrappa. Blir stiv i beina bare av å se på bildet

230 trappetrinn som helt klart vil gjøre deg stiv i beina! Trappeløping (eller gåing) er super trening! Du kan også gjøre øvelser som utfall, hopp, pushups eller dips. En trapp kan brukes til så mangt! Gratis trening passer ypperlig for studenter – det er sosialt og gratis

💡tips: Når du først er i Nydalen ligger Storo storsenter kun noen få minutter unna! Har du ikke vært her enda er dette et must. Her finner du alt du trenger, fra de kjente kjedebutikkene til ukjente, sjarmerende perler som QOMO.Ta en smoothie på smoothie Xchange mens du handler – disse er virkelig verdt sin pris i gull (sikle).

Torshov

Hvordan komme seg hit:

🚌

Buss 54 fra jernbanetorget, gå av i Arendalsgata. Herfra er det ca 7 minutters gange til Torshov

🚋

Trikk 11 og 12 mot Kjelsås – disse går alle fra jernbanetorget. Gå av på Torshov.

Vogts Gate

Sjarmerende Torshov! Torshov minner kanskje litt om Grünerløkka men i en miniatyr-utgave og minus alle menneskene som går tett i tett ned Markveien en lørdag formiddag. Torshov ligger i bydel Sagene og grenser til Grünerløkka. Sandaker og Storo ligger like ved. Her finner du en miks av kultur og spesialforretninger som blant annet Torshov sport, Strøm- Larsen kjøttforretning, Mary Indiana og hjemmekoselige Caminito Café og pizzeria. 

Soria Moria

Soria Moria

Vogts gate 64

Soria moria er for mange det de forbinder med Torshov. Et kulturbygg som stod ferdig bygget i 1928. Det var opprinnelig en kino med 1012 sitteplasser i 80 år, men i 2018 ble kinoen lagt ned og bygget ble gjort om til teater og konsert-virksomhet. Nå huser det erverdige bygget Thorsovteateret, Cosmopolite scene, Nieu scene, restauranter/cafeer, helseklinikk, kjøreskole, pub og annen næringsvirksomhet. 

Lilleborg torg

Lilleborg torg

Ivan Bjørndals gate 25

Buss 54 mot Kjelsås stasjon, gå av på stoppet Arendalsgata. Fra stoppet i Arendalsgata til Lilleborg Torg er det ca 5 minutter å gå.

I de gamle fabrikklokalene til rengjøringsmiddelprodusenten Lilleborg har det nå blitt bygget en liten, moderne landsby som svært få vet eksisterer. Her finner du leiligheter, kultur, restauranter og cafeer i renoverte fabrikklokaler ved Akerselva. Det store trekkplasteret her er Villa Paradiso. Villa Paradiso har flere ganger blitt kåret til Oslos beste pizza-restaurant – og det med god grunn. De fleste har vel kanskje hørt om Villa Paradiso fra før da de har en ganske populær restaurant på Grünerløkka (som nesten alltid er full-booket). Fordelen med å ta turen hit er at du er nesten garantert bord.  Ta med din favoritt-student hit!

💡tips: Ta trikk 11retning Kjelsås noen stopp videre for så å gå av i Grefsenveien. Søk etter Talormade i Google Maps og ca 6 minutter senere befinner du deg i Oslos beste donutshop! For en student vil vi si at prisene her fremstår som litt stive, men noe du virkelig bør koste på deg. 

Donut-heaven!

I tillegg byr Torshov på Torshov Parken, Torshov dalen og flotte, eldre bygninger som er deilig å hvile blikket på mens man spaserer og nyter det Torshov har å tilby. Felles for disse stedene er at det er gratis (minus ruter-billett) å nyte de! 

Håper at vi fikk gitt deg noen generelle tips/student-tips som du ikke visste fra før og at du gir disse tre områdene en sjanse – du vil ikke angre.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *