Nyttige apper

I en verden som stadig blir mer digitalisert kan det være vanskelig å holde oversikt over hva som er nyttig og hva som ikke er det. Apper har rukket å bli en «viktig» del av hverdagen vår og noe de fleste benytter seg av daglig. Her har vi valgt å ta med de appene vi benytter oss av og som vi ser på som nyttige:

Mattilbud

Hver søndag dukker det opp en helt ny kundeavis hos de aller fleste matbutikker i mattilbud appen. Da kan man legge ukeshandelen etter hvor det er best tilbud. Meny og Coop Mega pleier ofte å ha 10 kroners marked. Og 40% på taco pleier også være en gjenganger hos flere av matbutikkene. Ved å trykke deg igjennom kundeavisene, får du de beste tilbudene på et og samme sted. Egentlig så smart at den burde bli lastet ned av alle studenter. 

TooGoodToGo

Ved å laste ned To Good To Go kan du hente overskuddsmat ekstremt billig. Ikke bare redder du miljøet, men som fattig student får du mye mat for pengene. Eneste ulempen er at man ikke bestemmer selv hva man får. Er man heldig kan man få akkurat det man trenger/ønsker som f.eks. brød og/eller bakverk. De aller fleste bakerier, matbutikker og restauranter begynner å henge seg på trenden. På mange hoteller kan man også hente overskudds frokost. I appen finnes det en oversikt over hva som finnes i nærheten av deg.  Prisen på en forundringspose pleier å ligge på et sted mellom 30 og 50 kr. Hvor mye man får varier fra sted til sted og dag til dag. Men av erfaring er de fleste veldig generøse med mengden

Æ

Etter å ha lastet ned appen og lagt inn kortopplysningene, går ting litt av seg selv. Hele poenget med Æ er at du får 10% på de 10 varene du handler mest. Selv om ikke 10% er veldig mye, utgjør det en forskjell. F.eks. hvis man er glad i Pepsi Max, så hjelper det veldig med 10% i lengden. I tillegg er det veldig greit at man ikke må gjøre noe mer en å lange seg en bruker. Prosenten blir trekt av automatisk når du betaler med korte du har registeret.  

Studentpakken

Ved å laste ned og lage en bruker hos Studentpakken får du tilgangen på en rekke rabattkoder. Du kan for eksempel få 50% på en valgfri vare hos Nille, en dameklipp til 400,- og en herreklipp til 300,- og/eller spille to serier og betal for en hos Oslo Bar og bowling. Dette er bare eksempler på hva man kan få rabatter på.

Studentkortet

Ved å lage en bruker på studentkortet.no får du mange rabatter på alt og ingenting. Dette er både en nettside og en app. Her finnes det for eksempel 10% på alt på Nelly og Gina Tricot. Eller 15% på et årlig abonnement hos Disney+. Her får du også gratis frakt på CDON og hele 30% på et opphold på Thon hotell i Norge. Med andre ord er det mye å spare ved å sjekke Studentkortet før du handler på nett.

Jodel

Lurer du på noe, men ikke tør å spørre noen du kjenner? Eller trenger du bare å snakke litt uforpliktende med noen? Da kan Jodel være løsningen. Selv om det forgår mye ugreit på Jodel, finnes det flere som har gode svar på både små og store problemer. Helt anonymt kan du altså spørre om alt og ingenting, eller snakke med andre som kanskje også lurer på noe, eller bare trenger noen å snakke med. Husk at selv om du er «anonym» må du oppføre deg som et menneske og være grei mot andre. 

Spotify

De aller fleste vet hva spotify er. Men det kanskje ikke alle vet er at man får studentrabatt hvis man kan dokumentere at man er student.  Dette kan man gjøre ved å sende et bilde av studentbeviset. Med studentrabatt betaler du bare 54 kr isteden for 109 kr. 

Meditasjon

I en stressende studiehverdag er det til tider vanskelig å slappe av. Meditasjon er en fin måte å ta en liten pause på. Det finnes utrolig mange meditasjons-apper, vi liker Mindfulness appen best. Med den blir det lett å ta seg en liten pause hvor som helst og når som helst. Det finnes mange forskjellige meditasjons apper på AppStore, prøv deg litt frem til du finner den som passer deg best.

Duolingo

Duolingo er en språk-app som tilbyr språkkurs. Her finner du over 50 ulike kurs for 23 språk. Det beste med denne appen i forhold til andre, lignende apper er at den følger en kursstruktur som er oversiktlig og som gjør det morsomt å lære et (eller flere?) språk. Basert på undersøkelser gjort av Duolingo, nådde Duolingo-brukere det samme nivået som universitetsstudenter i fransk eller spansk gjorde over fire semestere – på halve tiden av det de gjorde! Les mer her.

Lifesum

Lifesum har kanskje fått et rykte på seg som å være en «slanke-app», men den er så mye mer enn det! Med Lifesum kan du finne uendelig mange oppskrifter basert på ditt kosthold og din livsstil. En sunnere livsstil trenger ikke være synonymt med slanking. Lifesum er perfekt om du er vegetarianer, veganer eller om du har allergier for eksempel. Med appen kan du scanne ulike strekkoder i matbutikken og få det nøyaktige innholdet av produktet opp i appen. Les syv grunner til hvorfor du bør laste ned Lifesum her.

Flo

Flo er en av mange apper som tilbyr loggføring av menstruasjon og eggløsning. Den er faktisk ranket som den mest nedlastede helseappen i verden! Flo er oversiktlig og enkel å bruke og du får tilgang til en rekke artikler og forum relatert til kvinners helse.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *