Rimelige hobbyer

Hobby

På jakt etter en ny hobby som ikke sprenger budsjettet?

Nå befinner vi oss midt i en pandemi som har ført til at bruker mer tid hjemme og som har fratatt oss muligheten til å delta i aktiviteter som inkluderer flere mennesker. Det er mange studenter som er med i foreninger, studentgrupper, trener på treningssentre eller som har andre hobbyer de nå har vært nødt til å slutte med en periode. Hvorfor ikke benytte muligheten til å finne en ny hobby som i tillegg er billig? Pandemi eller ikke; her har vi inkludert rimelige fritidsaktiviteter vi tror du som student vil kunne like.

Tegning

Tegning krever minimat av utstyr. Man kommer langt med en blyant og et ark. Om du er flink til å tegne eller ikke, kan YouTube guide deg gjennom det meste. Eller er du mer av den kreative typen så er det bare å la strekene falle fritt. Her er det bare fantasien som setter grenser. Ønsker du å lære å tegne eller utvikle tegneferdighetene, finnes det flere forskjellige kurs både nettbaserte og med fysisk oppmøte. Om du kanskje bare vi koble litt av er fargelegging noe vi virkelig anbefaler. Her kan du være kreativ med farger samtidig som du kobler av. De fleste fargeleggingsbøker koster litt, søk etter maler på nettet og print de ut istedenfor.

Biltema, Normal, Clas Ohlson og Søstrene Grene har masse bra utstyr til en overkommelig pris.

HER kan du finne utrolig mange how-to videoer som er midt i blinken for deg som vil steppe opp tegne-gamet ditt!

Strikking

Strikking er en fin måte å koble av fra studiene, i tillegg til at man får gjort noe meningsfylt. Kan du ikke strikke fra før av, finnes det flere introduksjonsvideor på YouTube. I tillegg finnes det flere oppskrifter man kan laste ned gratis. Søk på «gratis strikkeoppskrifter» så dukker det opp mange oppskrifter. Garn får du kjøpt billig på det fleste hobbybutikker og garnbutikker. Prisen på garn ligger på et sted mellom 15-25 kr. Det er lite som slår en hjemmestrikket gave, så dette er en fin måte å lage billige, personlige og koselige julegaver til de man er glad i.

Denne videoen er perfekt å starte med om du aldri har strikket før.

Maling

Å male er trendy som aldri før og det er en fin måte å bruke kreativiteten sin på. Akrylmaling, vannmaling og akvarell er de mest kjente typene og disse finner du nesten alle steder som selger tegne- og malesaker.

Pensler, maling og maleplater/ark kan være litt kostbart men varer relativt lenge. Clas Ohlson og Biltema har det meste du trenger, men om du er ute etter et stort utvalg anbefaler vi at du tar turen til Panduro.

Dansing

Lite er så gøy som dansing! Det finnes utrolig mange dansestiler som du kan lære, både med og uten partner.

På Youtube finner du how-to videoer som lærer deg alle trinn fra start. Alt fra hiphop til shuffle-dance og bachata. Tenk så gøy å dukke opp på neste fest med helt nye moves?

Kom å dans tilbyr en rekke ulike dansestiler, både med og uten partner. De har i tillegg studentpriser! De har mange kurssteder i Oslo så mest sannsynlig finner du en tid og et sted som passer deg perfekt.

Yoga

Fem grunner til å begynne med yoga:

 • Du blir sterkere
 • Du får bedre balanse
 • Reduserer stress
 • Økt bevegelighet og fleksibilitet
 • Økt konsentrasjon

Dette bør være grunn nok til å begynne med yoga! Yoga kan enkelt gjøres hjemme i stuen eller ute i parken en fin sommerdag. Om du ikke vet hvor du skal starte, anbefaler vi å starte med å lese dette innlegget. Her får du en kjapp innføring i yoga og noen enkle øvelser. Det er ofte lettere å se videoer slik at man kan lære pusteteknikker og hvordan man skal utføre øvelsene korrekt. HER finner du en nydelig video for deg som er helt ny i yoga-universet.

Lær et nytt språk

Livet er for kort til å ikke lære seg nye språk! Tenk hvor gøy det hadde vært å kunne forklare veien på russisk eller å bestille mat på spansk? Språk åpner mange dører og det er så mye mer enn bare en hobby!

Du kan lære språk på youtube, podcast, leie bøker på biblioteket eller i appen Duolingo. Med Duolingo er det både enkelt og morsomt å lære seg et nytt språk. Den er i tillegg gratis.

Tegnspråk

HER kan du lære tegnspråk gratis og på en morsom måte

Koding

I dagens samfunn med benytter vi oss av uendelig mye data. Det har det bli laget en rekke kode-språk for å analysere denne informasjonen og for å prosessere data. Det er ikke avansert som det høres ut som. Koding er gøy og veldig nyttig å kunne!

Codecademy er et fint sted å starte.

Kidsakoder er en norsk side ment for barn, men er en veldig fin side som lærer deg koding fra scratch.

Foto

Du trenger ikke å gå til innkjøp av den nyeste modellen til Canon for å kunne ta fine bilder – kameraet på mobilen holder i massevis!

Her er noen kjappe tips:

 • Ler deg å bruke lyset riktig!
 • Ikke bruk zoom, gå heller nærmere
 • Hold kameraet (telefonen) i ro
 • Lek med vinkler! Sett deg på huk for eksempel
 • Bruk rutenettet i kamerainstillingene (det gylne snitt)
 • Fokuser på et objekt
 • Pass på at bakgrunnen ser ryddig ut
 • Øv, øv, og øv!

Hjelp til å stille inn bildene best mulig? Eplehjelp.no kan hjelpe! (Iphone)

Bilderedigeringsappene VSCO og Lightroom er to favoritter – de er både enkle å bruke og de er gratis. Ved å endre lys, skygger og farger i disse appene får det virkelig bildene til å se profesjonelle ut. Det er ikke mye som skal til.

Husk – ta nok bilder!

Start en blogg

Har du lyst til å til å starte en blogg men vet ikke helt hvor du skal starte? Her er våre tips!

 1. Gå inn på Proisp for registrering av domene (navn) og web-hotell.
 2. Aktiver SSL-serfikat. How-to HER
 3. Installer WordPress. How-to HER
 4. Du er klar!

Det er en rekke plugins du kan aktivere i WordPress, dette er «kodrebrikker» som gjør at du slipper å kode selv (med mindre du har lært deg koding fra linkene ovenfor). Disse utfører en viss handling. Google deg frem til de som passer akkurat deg best.

Vær forsiktig ved bruk av bilder – det er veldig mye som ikke er lov når det kommer til bruk av bilder som ikke er dine. Les mer HER

Worpress-skolen tilbyr gratis WordPress kurs

Spill

Det finnes et hav av mobilspill man kan laste ned. Men siden de aller fleste studenter bruker timesvis med tid foran en skjerm fra før av, anbefaler vi å gå tilbake til «gamledager». Der spillene inneholder en fysisk terning og ikke en virtuell. Brettspill er en hyggelig og sosial greie alle kan være med på. Har du ikke brettspill kan du kjøpe ekstremt billige og pent brukt på finn.no. Ludo og stigespillet er alltid en slager. Eller så blir det som regel alltid god stemming av Alias og Twister.

Sjakk er et utrolig interessant strategispill der øvelse gjør mester. Her blir virkelig konsentrasjonen satt på prøve! Spill alene mot en datamaskin HER eller mot en venn.

Matlaging

Et sunt og variert kosthold er viktig for at kroppen og hode skal fungere. Som student er det lett å ta kjappe og billige løsninger, som kanskje ikke er helt optimalt næringsmessig. Mat må man ha uansett, så å lære seg en oppskrift eller to kan være greit. Rema 1000 har for eksempel oppskrifter på middager til under hundrelappen. Eller så har jo fattigstunent mange gode oppskrifter som passer inn i budsjettet. Nybakte boller eller rundstykker er alltid en slager. I tillegg til at det noe alle kan klarer å lage, uansett om man kan lange mat eller ikke. Oppskrift på boller finner du her og oppskrift på rundstykker finner du her.

Lyst til å ta bilde av maten du har lagd? Lær hvordan du tar de beste bildene av maten her

Kurs

Det blir aldri nok kunnskap og man får alltid igjen for å lære seg noe nytt. Nettkurs er en fin måtte å få litt ekstra på cv-n og lære seg noe man kan få bruk for senere i arbeidslivet. Det finnes mange nettkurs som er helt gratis. Her er noen eksempler på gratis nettkurs:

Bli frivillig

Har du litt tid til overs? Ønsker du å gjøre en forskjell? Det å være frivillig er fin måte å bruke tiden sin på noe fornuftig og ikke minst nødvendig. Det er flere organisasjoner som er helt avhengige av å ha frivillige for å ha muligheten til å gi andre nødvendig hjelp. Alle organisasjoner tilbyr opplæring av nye frivillige. I tillegg til å hjelpe andre, kan det hende du får venner for livet gjennom å møte andre frivillige.

Forslag på organisasjoner du kan bli frivillig i:

 • Røde kors
 • kirkens bymisjon
 • Kreftforeningen
 • Frelsesarmen
 • Redd barna
 • Dyrebeskyttelsen
 • FOD (foreningen for omplassering av dyr)

Vi håper at vi inspirerte deg til å prøve ut noe nytt med dette innlegget og at du tør å gå ut av komfortsonen din – det er der læring skjer! 

 

Med vennlig hilsen Oslo-studenten

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *